Åsa

SlideBoom, igen

SlideBoom har jag testat förut, men nu har tjänsten blivit ännu bättre. Enkelt uttryckt kan man säga att det är som ett YouTube för PowerPoint-presentationer. Det finns flera liknande tjänster, men SlideBoom är den enda jag hittat hitintills som klarar av både inbäddat ljud, animeringar och händelseinställningar. Det är alldeles suveränt. Jag är också mycket förtjust i att de uppladdade presentationerna får ett helskärmsläge som fungerar ypperligt. (Kolla fullscreenläget genom att klicka på knappen i nedre högra hörnet av min testpresentation här nedanför.)

Jag har gjort en kortkurs om hur man kan använda SlideBoom för att göra presentationer eller föreläsningar. Slutet av kortkursen handlar om hur man lägger in sin föreläsning på just den lärplattform vi använder på Högskolan Kristianstad, men samma teknik bör fungera på de flesta lärplattformar och bloggar. (Det funkar till exempel bra här på Pedagogbloggar.) Dessutom, det kommer förmodligen snart mer material om SlideBoom. Men det berättar jag om en annan dag.

Som om inte allt detta vore nog – via SlideBoom kan man ladda hem PowerPoint-pluginet iSpring Converter. Med det kan man enkelt konvertera sina presentationer till Flash direkt inifrån PowerPoint.


Den här presentationen innehåller inte ljud. Men den hade kunnat göra det 🙂

One Response to “SlideBoom, igen”

  1. Ulla-Karin skriver:

    Detta låter intressant – måste undersökas närmare!