Om du har Windows Vista är förmodligen möjligheten att spela in det ljud datorn spelar upp inaktiverat. Så här gör du för att aktivera det:

[kml_flashembed movie="http://www.distans.hkr.se/osa/aktivera-stereomix2.swf" width="448" height="466" wmode="transparent" /]

Mer om hur du spelar in ljud på datorn lär du dig på PIM.

6 Responses to “Aktivera inspelning av datorns ljud i Vista”

 1. Åsa K skriver:

  Det verkar tyvärr som om detta tricket inte alltid fungerar. Men det kan ju vara värt ett försök.

 2. Henrik Widaeus skriver:

  Det där med ljud är bra knepigt… hur vet man om datorn man köper har rätt sorts ljudkort? – min har det inte (en helt ok Lenovo T61), sen har jag märkt att mina ljudinspelningar blir kass just nu, men att det fungerade bra för en månad sedan… så jag bad teknikern (tack Torgil) hjälpa mig och nu blir det bättre. Det konstiga är att jag inte gjort någon förändring under den här tiden… och sen vet man ju hur viktigt ljudet är…

 3. Åsa K skriver:

  Ja, ljud är helknepigt tycker jag med. Med risk att låta som en Pampers-reklam….. sedan jag började använda Logitechs USB-headset brukar jag alltid bli nöjd med mitt inspelade ljud. Tyvärr verkar det på Logitechs sida som om de inte görs längre (utom ett apdyrt trådlöst)!!!

 4. erica skriver:

  HJÄÄÄÄLP!!! Har en ppt som jag vill kunna dela med mig av till vissa men den är runt 20mb så den är för stor för det mesta. Vad göra? Kan jag få ned storleken på mina foton direkt i ppt? kan jag packa ihop den? spara den i nåt fiffigt format?? Blir tokig snart

 5. Åsa K skriver:

  Lite om att få ner storleken på foton i bildspel kan du läsa på PIM – http://www.pim.skolverket.se/en/handledningar/presentera/pimplus_multimaskinen/1/

  Det går att komprimera bilderna direkt inne i PowerPoint, men det kan ofta vara bättre att göra det redan innan man lägger in bilderna.

  Ett annat bra sätt att dela med sig av en PowerPoint är att lägga den på SlideBoom. Om du inte vill att hela världen ska kunna se den kan du välja att den ska vara privat och sedan generera en adress till den. Kolla in http://www.multimedia.skolverket.se/Trekvarten/Presentera/Presentera-pa-SlideBoom/ och den första filmen som hör till.

 6. erica skriver:

  Tack, bilderna är komprimerade phu…vilken pärs