Åsa

Vårnytt på Multimediabyrån

Multimediabyrån hälsar våren med riktiga kanonnyheter.

Den här gången är det framför allt Storylinetemat som fått ett par riktigt efterlängtade tillskott. Nu är det verkligen ett matnyttigt och inspirerande tema. Vad sägs om en föreläsning med Ylva Lundin, en genomgång av en lång rad olika digitala tekniker att använda i storylinearbetet, Malin Frykman som berättar om hur man kan arbeta med Wikispaces som storylineplace (Ja! det handlar om Landskapsidol 2008!), en karaktärsgenerator och en massa annat användbart material.

Dessutom har Håkan Källquist gjort en oerhört inspirerande Trekvart om Visual Communicator, ett program där man kan göra verkligt proffsiga nyhetsfilmer, och Nils Sundberg har besökt Kinnarpsskolan i Falköping och berättar om hur Johan Lindwert använder Google Earth för att ge mer liv och helhetskänsla åt geografiundervisningen.

mmb-mars09

Hihi. Förtjust upptäckte jag att jag är med på ett pyttelitet hörn i Storylinetemat. I filmen Björnjakten nästan allra längst ner i Evas artikel om Ljud, bild och film kommer stenålderskvinnan Aus in med sin son Kreli efter en stund. Det är jag och min kollega Lars-Erik det. Hihi.

Comments are closed.