Åsa

YouTube utan distraktioner

Quietube och Theeter är två tjänster där du enkelt kan generera en webbsida som visar en film från YouTube utan att du behöver ha ”resten av YouTube” som en distraktion runt omkring. Även om jag i och för sig gillar myllret av så väl galenskaper som seriösa filmklipp på YouTube kan jag tänka mig att det i undervisningssammanhang då och då kan vara väldigt praktiskt att kunna visa bara den film jag faktiskt planerat att vi ska se utan att någon frestas att klicka vidare på allt annat.

Quietube använder en så kallad bookmarklet – ett litet script som du dra till din webbläsares länksamling för att få en ”knapp” som du sedan skapar sidor med. På Theeter klistrar du in länken till filmen och får en enkel och smidig adress till den. Se information och exempel på respektive sida.

På min dator hade jag problem att få dem att fungera i Internet Explorer (men det kan bero på att jag har en skrotig gamma ouppdaterad version av programmet). I Firefox funkade det perfekt.

Så här kan det bli:

Min film om att skapa kartor via Quietube

Min film om gatuvy via Theeter

Comments are closed.