Åsa

YouTube-film på Google Sites

Att bädda in film från YouTube på Google Sites är lätt. Att få det exakt så som man vill ha det är lite knepigare, men inte så svårt det heller.

HD-knappen får jag därför att den film jag laddade upp till YouTube var tillräckligt stor. Jag tror gränsen är 1024*768. I alla fall brukar jag välja den storleken för min inspelning.

3 Responses to “YouTube-film på Google Sites”

 1. Ann Nilsson skriver:

  Hej Ugglemamma

  Intressant blogg du har.
  Jag saknar dock en rss funktion för dina inlägg.
  Måste vara blind … eller så saknas det.
  Vill gärna rss prenumerera via min igoogle…

  /hälsningar,
  Ann Nilsson

 2. Åsa K skriver:

  Tack för att du påpekade att RSS-länken fattades. Ugglebloggen har nyligen flyttats, när Pedagogbloggar och Skolbloggen slogs samman och tydligen hade länken försvunnit i flytten. Nu har jag lagt tillbaka den i högermenyn.

 3. cwaste skriver:

  Hej!
  Jag hittar här massor av bra tips som jag kommer att kunna ha stor nytta av. Har du några tips som är direkt tillämpbara för skolbloggen.se? Jag har till exempel problem med att jag bara kan ladda upp filer på mindre än 2M. Det måste du ha kunnat kringgå på något sätt, eller? Det finns mängder av finesser som jag inte klurar ut hur jag ska kunna fixa där …
  Men nu till min allra viktigaste fråga:
  Jag har en naturvetarklass som går i tvåan på gymnasiet och jag har börjat med skolbloggen.se med dem. Jag har kastat mig rakt ut i det och plötsligt fått lite kalla fötter. Kanske finns det saker som jag borde ha tänkt på och som jag kan få välbefogad kritik för? Borde jag skriva lappar till eleverna om tillstånd för att få jobba med bloggar? Borde jag ha bett dem registrera sig med påhittade namn eller påhittad skola för nu är de plötsligt sökbara på Google? Profilen är nämligen offentlig även om man begränsar synligheten på bloggen. Jag blev faktiskt plötsligt riktigt orolig – är jag ute på för djupt vatten redan?
  Jag skulle vara jättetacksam för tips eller synpunkter! Jag har flera bloggar där och har testat lite med mina barns bloggar och intställningar, men nu har jag även en hel klass på mitt samvete …
  Här kommer två av adresserna:
  http://wastes.skolbloggen.se/
  http://cwaste.skolbloggen.se/
  Vänliga hälsningar
  Charlotta Wasteson
  ämneslärare i svenska och historia på Österlengymnasiet i Simrishamn