Ibland har jag sådan tur, som i förra veckan när jag jobbade med en viktig men ganska tråkig administrativ uppgift och fick brev från en lärare som undrade hur man gör pennteckning av ett foto. Hurra vilket roligt jobb jag har! Efter att ha testat ett par olika tutorials, tycker jag att Melissa Cliftons ”Create Basic Line Art from Your Photos” fungerar bäst.

Här är en film som visar hur man gör.

PS. På http://www.melissaclifton.com/tutorials.html finns också en tutorial som visar hur man kalkerar, som jag pratar om i början av filmen.

One Response to “Foto till linjeteckning i Photoshop CS3”

  1. TinaO skriver:

    Tack för en mycket, mycket bra instruktion!! Jag har verkligen försökt hitta en som på ett lättfattligt sätt förklarar hur jag ska gå till väga, och precis när jag ger upp så dimper det här ner i rss-läsaren! Tusen, tusen, tack!!!

    Och glad sommar! 🙂