Åsa

Enkäter med Google Docs

[kml_flashembed movie="http://www.distans.hkr.se/verkstad/google-form/google-form-mini/goggle-form-mini.swf" width="450" height="342" wmode="transparent" /]

Google Docs funktioner för att skapa enkäter börjar bli riktigt bra. Senaste nyheten är en funktion för sammanfattning som automatiskt genererar diagram över inkomna svar.

Filmen finns även i stor version här.

23 Responses to “Enkäter med Google Docs”

 1. Björn skriver:

  Tack för ett strålande tips. Jag har länge letat efter ett enkelt sätt att samla info från elever och kollegor.
  Dessutom gör du som vanligt en snygg och tydlig presentation av ditt tips.
  Mange tack!

 2. Åsa K skriver:

  Tack själva, Björn och Joachim! Jag har också letat i evigheter efter ett bra sätt att göra onlineenkäter. Framför allt för våra studenter, som emellanåt vill göra enkäter till sina rapporter och examensarbeten.

  För bara några månader sedan köpte vi ett kommersiellt system med lite extra licenser så att även studenter ska kunna få använda det. Men Google Docs är mycket smartare, snabbare och enklare än det vi köpt in. Och framför allt – Google Docs tillåter samarbete och att man själv kan dela ut behörigheter till andra att komma åt ens dokument, precis som de flesta andra Google applikationer. Det klarar inte vårt dyra kommersiella system.

 3. joha88 skriver:

  Heja Åsa!!
  Jättebra tips

 4. Henrik Widaeus skriver:

  Har just använt google enkät första gången. Genomförde en trivselundersökning i en grundskola och det var jättesmidigt. Eleverna kom ner till vårt mediecenter och svarade på datorerna i lärsalarna. Undrar bara över e-postfunktionen – det verkar som om varje respondent kan svara hur många gånger som helst?!

  Annars superduperbra!!!!!

 5. Duracellmamman skriver:

  Ska vi genast prova!! Tusen tack!!

  Vi önskar Dig en trevlig dag!!

  kramis!!

 6. Emilie skriver:

  Skulle bara säga att denna film var riktigt bra, riktigt pedagogisk! Tack.

 7. Nero skriver:

  Tack tack, precis vad jag behövde! Helt klockrent!! 🙂

 8. Robert P skriver:

  Tack för denna mycket fina och pedagogiska film. Den är nu fastklistrad som ett bokmärke och är stor hjälp för mig i framtiden. Nu har jag publicerat min första enkät och jag lovar (att tack vare dig) så kommer det att bli fler.

  Keep up the good work

  Robert

 9. Kim skriver:

  Tack för en mycket bra och pedagogisk film.

  Jag undrar över möjligheten att publicera svaren direkt ”embeddade” på en icke-sida – är det möjligt?

 10. Elwa skriver:

  Jag är också väldigt nöjd med den här funktionen, och har använt den till en stor utvärdering i slutet av ht-09. Mycket smidigt med sammanställningen av denna enkät!
  Jag undrar – nog måste det väl filas lite mer på detta från Googles håll, tänker just på det som Henrik nämnde i ett inlägg ovanför. Det är inte så bra att man kan gå in och svara i princip hur många gånger som helst! Borde finnas något som gör att man lämnar ett spår efter sig, som gör att en annan svarssida kommer upp med ”du har redan lämnat dina åsikter”.

 11. Ida skriver:

  Tack för en otroligt bra film! Väldigt användbar, bra gjort.

 12. Kicki skriver:

  Hej Åsa!
  Tack för tipset! Älskar google docs och misstänkte att det fanns mer att utforska och nu behöver jag fixa en webbenkät så detta tips var perfekt!

  Trevlig lördag!

  /Kicki, Umeå

 13. Bianca skriver:

  Tack för hjälpen! Har lyckats göra fina enkäter till min C-Uppsats som ska lämnas in om nagra veckor!

  Mvh
  Bianca

 14. Kricke skriver:

  Tack för infon! hjälpte mig mycket !

 15. Monica Andersson skriver:

  Hej Åsa
  Tack för instruktiv film.
  Undrar nu om du vet om man kan kopiera ett formulär och genomföra en ny omgång med en ny grupp? Jag vill ju inte ha med svarsfrekvensen in i det nya resultatet.
  Jag har provat att kopiera t.o.m. redigerat några av frågorna och raderat svaren från förra enkäten men svarsfrekvensen ligger fortfarande kvar. Måste man skapa ett nytt formulär?

 16. Åsa K skriver:

  Hej Monica,
  Kopierar du hela kalkylbladet med Arkiv – Kopiera så ligger svaren kvar i kalkylbladet, men de är borta från sammanställningen. Genom att ta bort raderna med svar får du den helt tömd. Kolla gärna på http://sites.google.com/site/enkateronline/radera-dubbla-svar Det är ett lite mer komplicerat problem jag löser där, men du kan förhoppningsvis se hur du löser ditt problem på ett liknande vis (du kommer inte att behöva ta bort formuläret).
  /Åsa

 17. Christina Åslund skriver:

  Hej!
  Jag håller just nu på att genomföra en webbenkät för mitt examensarbete på lärarpogramet vid Södertörns högskola och har stött på ett par problem som jag hoppas att du kan hjälpa mig att lösa. Det första problemet är att mina frågor i excel byter plats då och då så att det inte är i nummerföljd längre. Varför sker detta? Den andra frågan gäller när jag ska titta på översikten av mina svar. Det som har hänt, av någon märklig anledning, är att statestiken har nollställts på alla svar förutom två. Kan jag få tillbaka den på något sätt? Ett tredje problem som jag inte vet om det är ett problem är att i det första excelarket som kommer upp när jag öppnar min enkät innehåller inga svar utan jag ser inte svaren förens jag klickar på ”from responses”. Eftersom att det här är första gången jag genomför en webbenkät så hoppas jag att dessa frågor kan få ett svar. Vill passa på att tacka dig för att du har gjort dessa kortfilmer, utan dess hade jag aldrig klarat av detta! TACK

  Med vänliga hälsningar
  Christina

 18. Åsa K skriver:

  Hej Christina, Jag kan tyvärr inte svara på dina frågor. Prova att söka i hjälpen för Google Docs. Den hittar du som en länk högst upp till höger när du är inloggad på Google Docs. /Åsa